19 јула, 2023.

Почело гласање за
„Пријатеља породице 2023“

Привредна комора Србије (ПКС) и Министарство за бригу о породици и демографију позвали су све заинтересоване да гласају за „Пријатеља породице 2023“ – компаније које су, у оквиру своје делатности, на најбољи начин ускладиле рад и родитељство, односно пословне и породичне обавезе својих запослених.

Гласање је, у оквиру истоименог пројекта који реализују ПКС и ресорно министарство, почело данас преко сајта https://prijatelјporodice.rs/glasanje/ и трајаће до 15. августа. Отворено је за све  и није потребна било каква регистрација.

У трци за престижно признање „Пријатељ породице 2023“ укупно су 24 компаније – 11 великих предузећа, исто толико малих и средњих, као и два јавна предузећа чији је већински власник држава.

За мала, средња и велика предузећа гласачи могу дати по један глас за највише три компаније, док у категорији јавних предузећа могу гласати за једну компанију.

Церемонија проглашења победника и доделе признања „Пријатељ  породице 2023“ биће организована на јесен.

Основни циљ пројекта „Пријатељ породице“ јесте подизање свести о значају повезивања рада и родитељства и креирања такве радне атмосфере у којој ће запослени имати могућност да дају свој максимум истовремено одржавајући баланс између времена проведеног на послу и са породицом.

Награђене компаније треба да буду пример добре праксе и узор другим фирмама подстичући их да, поред добрих пословних резултата, што боље ускладе радне и породичне обавезе својих запослених.

О избору најбољих примера „Пријатеља породице 2023″, одлучује стручни жири, јавност, као и запослени у компанијама.

Поделите са пријатељима!