28 септембра, 2019.

Савет за популациону политику подржао акцију „Пријатељ породице“

На последњој седници Савета за популациону политику, одржаној у септембру, представљена је акција „Пријатељ породице“ коју су заједнички покренули Привредна комора Србије и Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.

Циљ акције је награда компанијама које су поред добрих пословних резултата ускладиле рад и родитељство у оквиру своје делатности, установивши тако подстицајно окружење за породице запослених.

Представници ПКС саопштили су том приликом да ће убрзо бити упућен позив компанијама које квалитетно усаглашавају рад и родитељство да се пријаве за учешће у акцији. „Основни циљ целокупног захвата је подизање нивоа јавног знања о значају усклађивања породичног и пословног живота, признање оним привредницима који су први разумели важност тог усклађивања, као и последично стварање повољног амбијента за компаније које подстичу родитељство својих запослених, баш као прави пријатељ породице“, речено је приликом презентације акције у ПКС.

Премијерка Републике Србије и председница Савета за популациону политику, Ана Брнабић, подржала је предлог ПКС да се компанијама доделе признања, указујући том приликом и на важност друштвене одговорности привредног сектора.

Акција је предвиђена да започне наредног месеца.

Поделите са пријатељима!