6 децембра, 2023.

Додељене награде најбољим „Пријатељима породице 2023“

У првој категорији, нагарада је припала компанијама: „Ђенерали осигурање Србија“, „Банка интеза“, „Нестле адриатик“, „Бамби“ и  „Нелт“.

„Телеком Србија“ добитник је награде у категорији Привредна друштва са већинским учешћем Републике Србије, док су међу малим и средњим привредним друштвима ово престижно признање понеле компаније „Тестерал“ Јагодина, „Текстил“, Ужице и „Дигинет“ Зрењанин.

Захваљујући сарадњи са UNDP-јем, за три најуспешнија мала и средња предузећа, осим престижног признања „Пријатељ породице“, обезбеђено је и суфинансирање пројеката из области усклађивања рада и родитељства.

Признања су уручили проф. др Дарија Кисић, министарка за бригу о породици и демографију и Марко Чадеж, председник ПКС.

Кисић je честитала компанијама које су награђене у пројекту „Пријатељ породице 2023“, наводећи да су оне  пример одговорних компанија, јер су својим запосленима на најбољи начин омогућиле усклађивање рада и родитељства.

„Велики број компанија се пријавио за ову престижну награду, што је од великог значаја, јер се тиме показује да расте свест о томе колико је битно ускладити рад и родитељство. Срећна сам што је Министарство за бригу о породици и демографију део ове приче са Привредном комором Србије и верујем да ћемо следеће године имати још већу заинтересованост компанија“, рекла је Кисић.

Министарка Кисић је нагласила да је пројекат „Пријатељ породице 2023“ део многобројних активности у циљу побољшања демографске слике наше земље и део подршке наше државе породицама, родитељима и деци.

Кисић је истакла да је посебно срећна што ће Министарство за бригу о породици и демографију, у сарадњи са УНДП, у три компаније у категорији малих и средњих привредних друштава суфинансирати додатне активности у циљу још бољег усклађивања рада и родитељства.

У име награђених компанија обратила се Ивана Тодоровић, директор Сектора за људске ресурсе и организацију Banca Intesа и поручила да ово признање долази као потврда и признање за низа пројеката и програма те банке који за циљ имају унапређење пословног окружења, добробити родитеља и свих запослених.

Жири су чинили представници Привредне коморе Србије, Владе РС и Министарства за бригу о породици и демографију, Фондације Ана и Владе Дивац и Фондације родна равноправност и ТВ Б92.

Основни циљ пројекта „Пријатељ породице“ је подизање свести о значају повезивања рада и родитељства и креирања такве радне атмосфере у којој ће запослени имати могућност да дају свој максимум истовремено одржавајући баланс између времена проведеног на послу и са породицом.

Награђене компаније треба да буду пример добре праксе и узор другим фирмама подстичући их да, поред добрих пословних резултата, што боље ускладе радне и породичне обавезе својих запослених.

Фото: Драган Кујунџић

Поделите са пријатељима!