21 децембра, 2023.

Носиоци признања „Пријатељ породице 2023“ у студијској посети компанији „Сименс“ у Бечу

Носиоци признања „Пријатељ породице 2023“ „Generali osiguranje“, „Banca Intesa“, „Nestle“, „Bambi“, „Nelt“ и „Telekom Srbija“  посетили су компанију „Siemens“ у Бечу у којој су им том приликом представљене иницијативе и програми који подржавају родитеље у њиховој радној средини.

Делегацији из Србије представљена је предшколска установа за васпитање, бригу и чување деце запослених, коју су партнерски основали компанија „Сименс“ и Град Беч, а која се налази у оквиру објекта „Сименс“-а. У циљу стварања олакшица запосленима, компанија је у пословници у Бечу отворила банкарске, туристичке и друге комерцијалне садржаје, као и кухињу за запослене у којој нутриционисти препоручују и надгледају припрему здравих оброка за запослене…

„Пријатељи породице“ посетили су представништво у Асперну у којем су предавачи указали на значај одрживог развоја стамбено- пословног комплекса. Зграде су опремљене соларним панелима, трафо-станице замењене штедљивим струјним напајањем, а у плану је увођење и коришћење система за грејање на бази био-горива. Поред тога, изграђено је и вештачко језеро у циљу одрживости еко система.

Привредна комора Србије у сарадњи са Министарством за бригу о породици и демографију ове године је реализовала други циклус доделе признања „Пријатељ породице 2023“ компанијама које су на најбољи начин ускладиле рад и родитељство.

У студијској посети Бечу били су представници награђених компанија у Категорији великих привредних друштава и Категорији привредних друштва са већинским учешћем Републике Србије, „Generali osiguranje“, „Banka Intesa“, „Nestle“, „Bambi“, „Nelt“ и „Telekom Srbija“, заједно са представницима Привредне коморе Србије, а захваљујући сарадњи са UNDP-јем.

Поделите са пријатељима!