Апатинска пивара

МЕСТО ГДЕ СУ ЉУДИ НА ПРВОМ МЕСТУ

Класичан пословни фокус на остваривање резултата и пословне процесе изместио се у стварање окружења где су запослени и њихове потребе на првом месту. Иако у периодима кризе послодавци имају тенденцију да по сваку цену досегну зацртане пословне циљеве, период иза нас је показао да се посебно мора обратити пажња на потребе запослених.

“Кандидати сада очекују флексибилност у раду, инклузивну културу и наравно, баланс између пословног и приватног живота. То је поставило додатне изазове, будући да је Апатинска пивара компанија са дугом традицијом, која се поноси породичним вредностима и нешто традиционалнијим приступом пословању. Ми смо и пре пандемије схватили да желимо да се прилагодимо савременим концептима пословања који подразумевају да се запослени осећају добро и да им омогућимо баланс између пословног и приватног живота”, кажу у Апатинској пивари.

Компанија је увела низ погодности које подржавају родитељство. Запослени у Апатинској пивари своје радне сате могу да прилагоде животним околностима. Тако да већ сада родитељи  имају слободне дане поводом поласка ђака првака у школу, приликом поласка малишана у вртић, док је татама у Апатинској пивари омогућено укупно 10 слободних дана поводом рођења детета. Након пандемије је успостављен и Програм помоћи запосленима (EAP) где у сваком тренутку у току дана запослени и њихови најближи имају подршку у вези са емоционалним, правним или финансијским питањима. Поред ових бенефита, већ дуги низ година компанија обезбеђује добровољно здравствено и додатно пензионо осигурање и спроводи акције које имају за циљ бригу о здрављу, породици, здравим животним концептима као и рад на личном просперитету, награђивање и многе друге погодности. У Апатинској пивари запослени истичу да су поносни што је у самом срцу пословања и концепт подржавања различитости и инклузије, што компанију чини снажнијом и отворенијом да истражи неискоришћене могућности и лакше се прилагоди променама.

Потврда да је компанији ово један од најважнијих  сегмената пословања је и престижни Family Friendly Enterprise (FFE) сертификат којим је Апатинска пивара постала прва “Family Friendly kompanija” у Србији у сектору робе широке потрошње. Од 2023. године Апатинска пиваре је и поносни носилац сертификата Top Employer, завидног признања о изврсности у раду са запосленима. Посвећеност у раду са запосленима је тако и званично призната од стране Глобалног Института за најбоље послодавце (The Top Employers Institute) који је доделио овај изврсни сертификат и печате Top Employer Apatinska pivara и Top Employer Europe. Ово признање додељује се компанијама које испуњавају строге глобалне стандарде, и чиме је потврђено да Апатинска пивара стоји раме уз раме са најбољим европским компанијама.

https://apatinskapivara.rs/