Banca Intesa

Наша Банка – то су наши људи.

Брига о добробити и здрављу својих људи и њихових породица, основ је развоја корпоративне културе Banca Intesa који обликује широку понуду бенефита за запослене. Флексибилно време доласка на посао уз могућност рада од куће два дана недељно за све колеге чија позиција то дозвољава, омогућава им да лакше балансирају између приватног и пословног живота.

Кроз сарадњу са UNICEF-ом Банка је спровела истраживање о потребама своје родитељске популације. У одговору на њих, запосленим очевима обезбеђујемо додатних 10 дана плаћеног одсуства поводом рођења детета. У наставку године, у плану је увођење исплата новопеченим родитељима у Банци по основу рођења бебе у износу од 60.000 динара.

Кроз серијал интерактивних радионица Банка дубље настоји да свим запосленима буде активна подршка у превазилажењу родитељских изазова. Срцем уз њих у најпосебнијим тренуцима одрастања деце, обезбеђујемо им плаћено одсуство за полазак детета у вртић и први разред основне школе, предвиђено колективним уговором. За сваку нову генерацију првака припремамо поклон пакетиће, као и свој деци узраста до десет година поводом новогодишњих празника.

Сваког децембра, један радни дан резервишемо за посету деце радном месту својих родитеља, док у току године организујемо бројне спортске активности за старије основце уз подршку матичне Intesa Sanpaolo групације. Уз дечју олимпијаду, кошаркашки и фудбалски камп, у којима је учествовало више стотина малишана, ту је и летњи камп у Италији, којим је деци колега омогућено да проведу две недеље на мору и учествују у спортско-рекреативним активностима прилагођеним њиховом узрасту.

У сарадњи са Интеркултура Србијом запослени имају прилику да пошаљу своје средњошколце на годину дана школовања у иностранству, у оквиру стипендираног програма размене кроз који је до сада прошло 30 ученика. У плану за наставак године је и увођење стипендија за наше најталентованије студенте, док годинама уназад стипендирамо децу колега преминулих током радног односа.

Холистички приступајући и здравственој бризи о колегама, обезбедили смо им приватно здравствено осигурање и бесплатне годишње систематске прегледе. Уз подршку матичне Групе, кроз сарадњу са Best doctors тимом укључени смо у међународни здравствени програм. Запослени су тако осигурани у случајевима најтежих болести, а обим примене ширимо и на њихове чланове породица у случају индиковања тешких генетских обољења.

Осим о физичком, Банка води рачуна и о менталном и емоционалном здрављу својих људи, те је од 2023. уз подршку ISP Grupe покренула интегрисану онлајн платформу за HR услуге која обухвата медитативни кутак и психолошко саветовалиште. Додатно, кроз низ радионица и инспиративних прича гостујућих предавача, настојимо да их снажније подржимо и у успостављању и неговању здравих стилова живота и останемо њихов први стуб подршке у свакој прилици.

https://www.bancaintesa.rs/