Generali osiguranje Srbija

С обзиром на то да послујемо у индустрији у којој је темпо рада веома динамичан и интензиван, важно нам је да наши људи могу да ускладе свој приватни живот са послом. Код нас у Generaliju, направили смо озбиљну разлику у условима рада, не само у односу на наше раније пословање већ и у поређењу са другим компанијама када смо након прве анкете о ангажовању увидели да наши људи желе боље да ускладе посао и приватни живот. Тада смо почели да јачамо културу бриге о запосленима и од тада не стајемо.

Увек смо ту да подржимо своје запослене и њихове породице, нарочито када су пред њима узбудљива нова поглавља и изазови. Наше Generali бебе дочекујемо пажљиво бираним поклонима у “Корпи за бебе". Наше маме по повратку са породиљског боловања имају месец дана скраћеног радног времена са пуном зарадом. Наше тате имају 10 слободних дана у првих месец дана по рођењу детета. Када наша деца крећу у вртић или први разред имамо слободан дан, и остатак недеље радимо скраћено. Самохрани родитељи користе 3 додатна дана годишњег одмора и рефундирамо трошкове набавке уџбеника. Препознали смо специфичности „великих породица“ са троје, четворо и више деце и обезбедили додатне дане годишњег одмора, полисе осигурања и новчану помоћ. Сваке године обрадујемо нашу децу новогодишњим пакетићима. "Љубав у пролеће" је најлепши пролећни дан на послу са нашом децом, тада сви заједно уживамо у забавним садржајима, радионицама, поклонима и слаткишима.

Помажемо запосленима да брину о себи и породици. Сви имају полису приватног здравственог осигурања, као и најповољније услове за чланове породице. Обезбедили смо посебне погодности за уплату доприноса у приватни пензиони фонд како би запослени уживали у трећем добу уз своје најмилије. Одобравањем новчаних позајмица помажемо кућном буџету породице. Као најсигурнији начин да помогнемо запосленима када им је то заиста потребно, увели смо иницијативу да услед породичних и личних околности наши запослени има право да захтевају да се размотри прилагођавање његових радних услова (радно време, место рада-локација, опрема за рад и друго) њиховим тренутним потребама.

Хибридни начин рада је наш нови начин живота и рада и додатно је допринео постизању баланса. Основна идеја је већа флексибилност кроз неограничен број дана за рад ван канцеларије, потпуна слобода избора места рада, флексибилне паузе уколико пословне обавезе дозвољавају и клизно радно време.

Како знамо да радимо праву ствар?

Формирали смо Family Friendly тим за координацију професионалног и приватног живота. На годишњим фидбек састанцима обавезна тема је задовољство запослених постигнутим балансом. Као део Generali Групе, пред сваки нови стратешки циклус спроводимо анкету Engagement survey у којој се један сет питања односи на work life balans. Добијени одговори и предлози се претварају у активности које постају део People стратегије на нивоу Generali Групе и наше локалне People стратегије.

Поносни смо на чињеницу да је у 2022. index ангажовања запослених износио чак 92, и да су брига о запосленима и хибридни начин рада издвојени као наше највеће предности. Овај резултат је најбољи показатељ да наши запослени заиста осећају да смо увек уз њих и да нам је истински важно да подједнако уживају на послу и уз своје најдраже.

https://www.generali.rs/fizicka_lica/naslovna.760.html