Hedera Vita

Поред флексибилних радних аранжмана које је већ покренуто у Hedera Vita компанији (клизно радно време, двокрако радно време, рад на даљину у одређеним ситуацијама..) планирана је организација следећих иницијатива:

ПОРОДИЧНО МЕНТОРСТВО: Успоставити програм породичног менторства у којем искусни запослени менторирају нове родитеље у балансирању родитељства и пословних обавеза. Ова подршка ће укључивати савете, радионице и индивидуалне сесије.

ПРОГРАМ ЗА МЕНТАЛО ЗДРАВЉЕ: Организовати програме за очување менталног здравља, као што су радионице о управљању стресом, технике за одржавање равнотеже. Пружити запосленима приступ стручњацима и ресурсима за ментално благостање.

РАЗМЕНА РЕСУРСА И ИСКУСТАВА: Креирати интерну платформу за размену ресурса и искустава међу запосленима који су родитељи. Ова платформа ће омогућити дељење савета, информација о догађајима, препоруке и подршку у родитељском путовању.

Посебну пажњу желимо да укажемо на ментално здравље, што би био наш највећи фокус на пројекту. Организовали бисмо кампање које ће подизати свест о менталном здрављу, пружајући важне информације о важности и знацима менталних проблема.

Креирати ресурсни центар који ће пружати информације, водиче, чланке и препоруке о менталном здрављу. Запослени ће имати приступ овом центру како би се информисали и пронашли релевантне ресурсе за подршку свом менталном здрављу.

Обезбедити приступ саветовању и терапији за запослене путем партнерства с лиценцираним терапеутима или организацијама за ментално здравље. Пружити могућност анонимних консултација како би се уклонила стигматизација и охрабрили запослени да затраже помоћ.

А такође планирамо да креирамо и једну целу колекцију Hedera Vita производа који ће бити посебно брендирани и на чијем дизајну ће се налазити елементи наше кампање о менталном здрављу (мотивационе поруке и сл) и којом ћемо подизати свест како у земљи тако и у иностранству о овој веома важној теми јер се Hedera Vita производи продају широм света.

www.hederavita.rs