Textil Užice

Компанија Textil је посвећена стварању позитивног и подржавајућег радног окружења за своје запослене, с фокусом на усклађивање пословног и породичног живота.

Флексибилно радно време је једна од наших кључних иницијатива. Свесни да се породичне обавезе могу преклапати с радним временом, омогућавамо запосленима прилагодљив распоред који им дозвољава да ускладе своје радне задатке с породичним обавезама. Поред флексибилног распоређивања радних сати, то подразумева рад од куће или дељење радног времена с колегама. Тако запослени добијају већу контролу над својим временом и могућност да проведу више квалитетног времена са својим породицама.

Подржавамо родитеље кроз програм породиљског одсуства. Свесни важности првих месеци живота детета, омогућавамо запосленим мајкама продужено породиљско одсуство које премашује законом прописану дужину. На тај начин, мајке имају прилику да више времена проведу с новорођенчетом и пруже му неопходну негу и подршку.

Поред тога, организујемо различите едукативне програме и радионице посвећене равнотежи између рада и родитељства. Ови програми пружају нашим запосленима корисне савете, технике и алате за ефикасно управљање временом и приоритетима, како на послу тако и код куће. Подстичемо и међусобну подршку међу запосленима кроз менторске програме и групне дискусије, стварајући тако подржавајућу атмосферу где се могу размењивати искуства, идеје и савети.

Пружамо подршку запосленима који су самохрани родитељи, као и стипендије деци која су спортисти или редовни студенти.

Уз све ове иницијативе, континуирано се трудимо да створимо инклузивну културу која промовише вредности различитости и пружа подршку свим запосленима у усклађивању рада и родитељства. Сматрамо да је то кључни елемент за срећу и успех запослених, као и за дугорочни раст и просперитет саме компаније.

www.textilue.rs