Етно село Сунчана Река

Етно село Сунчана Река се налази на самој обали најлепше српске реке Дрине, у седишту гучевског раседа, између историјске планине Гучево (Република Србија) са једне, и Мајевице (Република Српска), са друге стране, у Бањи Ковиљачи, на површини од седам хектара.

Ово је јединствена оаза за одмор, опуштање, спорт и рекреацију, преко потребна људима који су оптерећени свакодневним обавезама, убрзаним темпом живота, а уједно представља и најбољи начин да се посветите себи и својој породици.

Располаже смештајним капацитетом од 90 лежаја, распоређених у неколико насеља и објеката, а који су добили имена по запосленима са дужим радним стажом, те тако гости имају прилику да бораве у Плавуши, Лолити, Гоци куварици, Весни ,Кристини… код Мила Мраза…., а до њих стижу стазама Мајчине душице, Брезиног листа, Ораховог `лада… Проћи ће поред Ђурине штале где се налази ергела коња и магараца, а успут ће их раширеним репом поздравити паунови…

За оне који би желели временски повратак уназад, изграђено је сеоце К’о Некад, од природних материјала – земље, сламе, дрвета и трске, кућице Јабука, Трешња,Вишња…су прави избор.

Ове године смо обележили (првих) десет година рада, и установљену Повељу ЛОЗНИЧАНИН ЗА ПОНОС , доделили академику Светиславу Божићу, коју је са радошћу примио.

У декади која је иза нас постигли смо,поносно истичемо, да постанемо одредница за све посете туриста лозничком крају, раме уз раме са историјским Тршићем и Троношом.